Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som en lättnads djupa suck uttalas ditt namn, en hyllning till slutet... det som alltid bär en ny börjans tunga slöja..


Glorificus


Stolt och vacker står du över
tvivlet där det ligger
slaget till marken under din
trygga värdighet

din härlighet sträcker sig
högt över himlarna
där stjärnor blickar upp
mot din förlåtande styrka
med underdånig svalka

blotta skuggan av din vrede
jagar orosmoln i böljande
flykt
bort för att upplösas i intet
där horisonten kysser världen
med soluppgångs blyga
rodnad





Fri vers av Gawain
Läst 401 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-21 13:54



Bookmark and Share


  Marreb
Här tolkar jag in hur varma och positiva känslor och tankar har fått \"vinna\" över orosmoln, tvivel, osäkerhet och mörka tankar. (Det är riktigt kul att försöka utröna vad som ligger bakom dina dikter.. de är tacksamma att försöka tolka. :-)
2007-08-21

  Maria Zena Viklund
helt fantastisk,

Stolt och vacker står du över
tvivlet där det ligger
slaget till marken under din
trygga värdighet

trots allt!

din härlighet sträcker sig
högt över himlarna
där stjärnor blickar upp
mot din förlåtande styrka
med underdånig svalka

benådad

blotta skuggan av din vrede
jagar orosmoln i böljande
flykt
bort för att upplösas i intet
där horisonten kysser världen
med soluppgångs blyga
rodnad

allt är åter
2007-08-21

    ej medlem längre
Fin
2007-08-21

  Mikael Lövkvist
En rent strålande skapelse.
2007-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain