Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ner tankar, syner och intryck via mail från mobilen, under tio dagar av tystnad. Detta är dess ljud.


Dag 7: Luftburen bana


Mörkret har vaknat och sönerna sitter och skriver under stearinljuset.

Den äldsta bekänner att han skriver sina 2:or nerifrån och upp, när fröken inte ser.

Vi tänker lite på varför man skall skriva den från andra hållet och kommer fram till att det handlar om hastigheten.

Han svarar lugnt: \"Det gör inget, jag har ändå inte bråttom när jag skriver\".

Vilken livsinsikt från en person som undrade vad det var för instrument de spelade på, när vi såg en sketch för något år sedan då de spelade på skrivmaskiner?!

Måste komma ihåg att fråga honom om fler viktiga tankar innan han växer bort från dem.

Den yngsta skrev sin första dagbok: \"I dag började jag med dagbok. Mitt hjärta bankar när jag ser hene. Hon heter Matilda, jag lenktar efter jag trefar hene. Hon är 9 år, jag är 8 år. Ni kanske tyker att det är konstit att en 8 åring och en 9 åring är ihop, men nu ska vi inte prata mer om det. 8 år senare då är jag 15 år, då är hon 16 år. Jag undrar om jag är miluonär. När det vet man inte, ja, väm vet\"

Själv sitter jag med en kopp African Rooibos, några skivor brie och Kalle Anka Pocket 221.

Dagen hade förflutit i vattnets tecken. Först var det bara vanligt regn, där efter ett fantastiskt solregn följt av en dubbel regnbåge och sen gick jag och pojkarna ner till vattnet. Där letade vi stenar, plockade upp gegga, badade med kläderna på och själv klev jag på en fisk, som med lätt sprattlade under min fot kastade upp mig i en snygg luftburen bana.

Strax är alla minneskort fyllda och jag hoppas på att det i alla fall blivit någon bra bild. Hoppas även att jag kan få sitta med bilderna när vi kommer hem.

Men jag antar att det hoppet mest kommer likna mitt fiskhopp idag. En hög luftburen bana som slutar med ett plask.




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 530 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-22 12:27



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Ha...ha..ha...
Jag skrattar och njuter i fulla drag.
Och som sagt...dina barn är som gyllene plantor...
Din skörd slår väl ut - på alla plan!
Kramiz
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris