Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fastän

Kan inte jorden varva en annan stjärna i år

för en enda gångs skull?

 

Det slog mig idag 

på bussen, på gatan

bland grannar kända och grannar okända,

faktiskt de närmaste!

att alla talar om samma saker

och på samma sätt

Oändligt varierat, jo  - och ändå!

 

Tror jag förstår varför jag har flytt

 - fastän det var det sista jag ville -

och fastän jag själv var värst:

 

Jag började kallprata

vid första sprickan i ägget

Jag sa "Ett sånt väder" till en mask

 

Kom till sist så långt bort

att alla ord krympte till bokstäver:

tunna, svarta, att lägga korrekt

Kom så långt bort att jag såg

att detta ändå inte spelade nån roll,

och att det var något annat som gällde

 

Men även denna utmark måste befolkas,

Ja, och nu väntar jag bara på nya tecken.

Jag får dem varje dag.

 

 

 

 




Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-22 15:31



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
\"\"Kan inte jorden vara en annan stjärna i år\"\" Jo ofta längtar jag efter något annat. Ibland, fast inte ofta, efter att vara någon annan. Tror att dom flesta av oss känner igen sig i dina rader.
Jag tycker mycket om när det \"självklara\" skrivs ner.
Tummen upp
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP