Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är vi som bestämmer - Det är ingen som vinner



Det är frågan om

vem
som vinner
den här vevan

det här efterskalvet
varvet jag väntat på
i vår

som jag skrikit och vägrat
hålla i händer

tills det inte gått längre

Det är vi som bestämmer

Det är ingen som vinner

Jag kommer titta på dig och skaka
av mig, av oss, av fruktan

Jag kunde aldrig lista ut
din kropps
skeva remmar

aldrig nöja dig böjd
till hälften
av ditt hat

ändå





Fri vers av Rakel Lorner
Läst 420 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-24 23:13



Bookmark and Share


  August L S
En på sätt och vis positiv dikt läser jag det som, även om det är en högst obehaglig situation. Det är frågan om att vinna, om skalv och hat. Inte så värst gemytligt låter det som. Men i allt det så finns det en kraft, det finns en kontroll. Att det ändå är ett vi som bestämmer. Jag tror att det är bra. Fast det är mycket spel och tvetydigheter så jag är inte helt säker. Den är inte heller svulstig, kraften nästan viskas fram låter det som.

Jag kommer titta på dig och skaka
av mig, av oss, av fruktan
Tycker jag är läckert, jag vet inte hur man skakar av sig av fruktan. Men det låter väldigt bra i mina öron. Eller bra som i stiligt, orden alltså. Ja.

Jag tror att det är så kommer jag på att det nog är så att den är positiv mest därför att det är nu kontrollen finns och mest då som svärtan fanns. Under våren, eller då när det inte gick att lista ut kroppens remmar.

Den känns också tydlig, i det att det inte är spel med ord och fraser sådär, där man luras och får ordstäv omvälvda och vända. Det tror jag är bra att det inte är så också, det ger en mer straight forward effekt.
2007-08-25

  Effell
Det är obehagliga vibbar här, och delvis igenkänning. Frustrerande svårt med allt som gäller relationer.
2007-08-25

    Bögen
En text som för mig väcker känsla av revansch, tid att gå vidare.

En text med tusen svar. Mellan konkreta byggstenar, ord och fraser silar möjigheter för envars tolknng. Snyggt!
2007-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji