Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu när min mamma är död, kommer det ofta för mig hur hennes värderingar har påverkat mig.


Hjärtats röst - sin mors dotter


Högfärd hade ingen
plats hemma
inte falskhet heller
för att inte
tala om
skrytsamhet

Lilla mamma
du var noga
med att
visa mig att
människovärde
är det viktigaste

Du skulle aldrig
kohandla
med dig själv
och låta dig
förföras av
någon vältalig skrytmåns

När du blev änka
var det tuffa tider
men hellre det
än att gå emot
sin övertygelse och
hjärtats röst

Jag är min
mors dotter
och går
enbart dit
hjärtat leder mig
utan förhandling




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-25 20:57



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Att följa hjärtats röst är A och O. Att låta hjärtat leda oss dit vi hör hemma det måste vara rätt, applåd för att du lyssnar till dig själv.
2007-08-25
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP