Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nitelite (Sonett)

Det svagt belysta efter parkens gata
där mannen höjer blicken,tar en sipp
betraktar tyst statyn på torgets stripp
in över papperskorgens lystna skata

Septembers blekrabbatter ligger flata
där fågeln lyfter mot en midnattstripp
passerar glöden efter grusets tipp
då skuggkonturen hörs berusad prata

Blåljus,som plockar upp det senast nysset
den blonda flickan navelprydd och 'dan
som kalvat lätt där nattkröksflocken hänger

En doft av java över storgatskrysset
och där vid fönsterdraget sitter han
beställer sista innan dagen tränger




Bunden vers (Sonett) av BetweenTheLines
Läst 558 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-09-19 14:26



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Det här är enormt bra...verkligen!!!!Så många härliga rim du fått till och detstämmerhela vägen med själva berättelsen..och slutet:SUPERBT...BOKIS OCH APPLÅDER!!!!
2007-09-29

    Nebula
tycker om den här. blev tyst för en stund på jobbet och jag satt där på en bänk och observerade. om än små delar av en kaotisk storstad men med ett lugn var jag deltagare.
följer nog efter mannen ett tag för att se vart han går.
2007-09-19
  > Nästa text
< Föregående

BetweenTheLines