Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödens dag i Taizé 17/8 2005

Inte ett öga torrt
när någon går bort.
Jag mötte dig aldrig
men ändå,
saknar jag dig.

Varje troende
sörjer denna dag.
Den ene går stilla
någon annan
rycks våldsamt bort.

Ändå finns ingen tröst
att få,
än den vår Herre ger.
Den som far bort
känner ingen smärta.
Bara den som är kvar
med sin sorg.

Nu har broder Roger
hastigt kallats hem.
Något saknas i Taizé
men hos Gud,
får broder Roger vila.
Efter stor gärning.
i vår Herres tjänst.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 753 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-27 20:27



Bookmark and Share


  anits VIP
Hade förmånen att möta honom för 19 år sedan
2008-07-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP