Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen då smöret tog slut

Han reste sig även denna dag, trots att han var död denna dag

- för vad skulle han annars göra denna dag: bara ligga där som död?

Han gick omkring en stund i lägenheten och tog fram,

satte på, flyttade, tog ut, föste, drog, vinklade, måttade,

slängde iväg, drog, makade undan, lyfte upp, lyfte ner, sköljde av,

hängde, satte, ställde, la, placerade, slängde på, tryckte

och förundrade sig över att smöret var slut

just när allt äntligen hade verkat vara i ordning

 

Senast allt var i ordning

(så att han skulle ha kunnat ta sitt liv)

hade en lampa gått

Han kunde ju inte gå hädan om något fattades,

det hade verkat slarvigt.

Allt måste vara påfyllt och på plats först,

därefter skulle det vara möjligt...

Han hade fått köpa lampa

och sen hade toalettpappret tagit slut.

 

Nu skulle han få köpa smör

och sen, han visste det redan,

skulle något annat ropa att det var slut

Det var hans helvete

Aldrig, aldrig, aldrig skulle han få tillfälle!

om han nu inte redan var död,

vilket han var denna dag.

Men han var ju tvungen att fixa iordning lite.

 

Och sedan skulle någon komma och vara hans vän

och dom skulle gå ut i det underbara vädret

och träffa kompisar

och se fåglar och hundar och barn

Och dom skulle hitta anledningar att fira

Och dom skulle fira

 

Men sen skulle han nog kunna smita ifrån!




Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-29 16:32



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Riktigt bra!
2007-09-02

  charlotte hedendahl
Suveränt bra skrivet! Vemodigt men med ett mått av humor!
2007-09-02

  lodjuret/seglare VIP
kärt besvär skjuta upp
eget frånfälle gång på gång

en härlig text om svårmodets
glada dagar i andras hjärtan

bokmärker förstås
2007-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP