Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väderspänning!

`Nu är det Verkligen Dags!´ 

 sägs det sedan länge.

`Det är nu det gäller!´

Och sedan länge sägs det också:

"Sedan länge sägs det

`Nu är det Verkligen Dags´

sägs det sedan länge.

`Det är nu det gäller!´"

 

På Tällberg Forum

talas det med stor bokstav

i början av varje ord

Men det är inte förrän jag hör

tevens gälla röst som ropar upphetsat 

strax före kl 20.00

som jag släpper kaffet i golvet i köket

och sätter fart in i rummet:

Vilken upphetsning! Vad har hänt!

Är det den globala uppvärmningen

som har kommit till byn

eller är det den stora uppgörelsen

i 100 meter Herrar?

 

Nej, det var bara SVT:s väderprognos

med sina måttliga vindar

och normala gång av lågtryck

 

Tänk om Tällbergs Forum

kunde låta så!

 




Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-30 12:18



Bookmark and Share


  enaning
väcker läslusta
2007-09-01

  lodjuret/seglare VIP
Fantastiskt eggande text
jag skulle ha kunnat springa
till tvn om jag int redan satt
bredvid den, vid datorn

den här typen av texter
kan nästan få mig att dra te skogs
för att plocka bär
trots att det var tjugo år
sedan sist
2007-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP