Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dialog som dök upp i huvudet... tänkt patetiskt absurd teater...


Då du sa ja och försvann... (dialog)





- du... det kanske låter lite sjukt men...

- men... men vadå?

- Jag tror jag älskar dig litegrann fast inte älskar älskar utan älskar som du vet gillar eller nått...

- Ursäkta?!

- Okej... du vet jag gillar dig va? Gillar dig väldigt mycket så där jobbigt... du vet?

- Nej... nej det hade jag fan ingen aning om. Vad snackar du om? Är du kär i mig?

- Nej... nej nej nej... inte kär men jag tror jag älskar dig... svårt att förklara...

- Du älskar mig? Jag gillar dig och så... men älskar, jag vet inte...

- Det spelar ingen roll om du inte älskar mig... jag tänkte bara...

- Du tänkte bara splatta ut att du gillar... nej, älskar mig?

- Nja, eller ja... det har gnagt i mig ett tag nu... ville bara säga det... spelar ingen
roll

- Jo, det spelar stor roll... Du älskar mig, du har gjort det ett tag nu och du väljer
nu att berätta det för mig... Nu! Varför nu?!

- Spelar det någon roll? Jag tvingar liksom inte dig att älska mig eller nått...

- Vet du vad jag hör just nu... blaha blaha älskar dig... blaha blaha... vet du hur det känns? Vet du hur det känns att ha den pressen på sig just nu?

- Nej... men jag älsk...

- Säger du det ordet en gång till så klappar jag till dig!

- Okej, ska jag gå härifrån? Jag kan säga att jag fått en hjärtattack eller nått...

- Du behöver inte gå... var tyst litegrann... Måste fundera... lite...

- ...

- Okej, så här är det... du älskar mig...

- men...

- Tyst!

- ...

- Du älskar mig... du älskar mig och du väljer nu att säga det till mig... för att?

- ...

- För att du är självisk?

- Nej...

- Tyst!

- ...

- Du är självisk... fast det är väl egentligen inget nytt... okej, så här blir det... du får tala snart...

- Tack...

- Tyst!

- ...

- Du glömmer bort att du sagt någonting... du förtränger att du älskar mig...

- Men...

- Tyst för satan!

- ...

- Jag klär på mig och du håller käft... sen så kommer jag gifta mig och leva ett långt och lyckligt liv... och om du glömmer bort idag så kan vi dricka kaffe eller något...

- Men...

- Vad sa jag?

- okej okej... jag håller käft...

- Tack som fan!

- ...

- \'Dum-dum-du-dum... dum-di-di-damm...\'

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 214 gånger
Publicerad 2007-08-30 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen