Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattbarn

Nattbarn du sover inte
när solen ligger still.
och månen är din vän.
Nattbarn du skyr inte mörkret,
för du har blivit vän
med natten.

Du räds inte mörkret
för du har blivit
sviken av ljuset.
Natten har blivit
din broder
Nattbarn är inte rädd
för det natten gömmer
i sitt sköte.

Nattbarn
dagen är ditt gissel.
därför dömer du ljusets krona
och längtar natten.
Nattbarn har inga vänner
för i nattens mörker
finns ingen vänskap.
Ingen annan vågar trotsa
mörkrets makt,
bara du, nattbarn.






Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 508 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-05 00:46



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-03-24

  Connie
Underbar text, känns som den är skriven direkt till mig! Tack...
2014-03-24
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP