Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\'himlen över hamnen såg ut som en TV, inställd på en död kanal\' -william gibson


retardorama





vissa säger att slutet är nära
att vi väntar

väntar på ett tomrum


under tiden betalas det dyrt för kölapparna
till mentalsjukhuset
och priset för en billig hora överstiger knappast
priset på din moraliska kompass


i väntan på exit svettas du kroppsvätskor
men fortfarande
låter ordet levnadstrött så vackert
när det ljuder
från dina läppar

ditt hår är en brand
men bränns inte lika farligt
svider inte i ögonen på samma sätt

i mörker
det här mörkret



och du väntar

på männen & kvinnorna
bakom solen


som har kommit för att frälsa oss

men jag ser
när jag sluter mina ögon
att det bor pyramider&symboler
i deras språk
skimrande små stenar
av kokain, lyxpulver
byggda av
slavarbete


deras masker är linjer är mönster
som målar ett ansikte
utanpå tankarna
som lurar dig, lurar oss

håret tapetserat på skalpen
det är inte färgen
min vän,
det är hur det ligger kammat
som bestämmer

om det ska rökas gräs
pundas horse

krökas
eller säljas

om skiten ska gå under
eller bara vidare,



ha solbrillorna på sned kära du

dansa till natten kommer,
din ögonfärg
är två cirkulära solnedgångar

som två sorters
tidsmaskiner

en framåt en bakåt

och där jag börjar andas
slutar
någon annan


tro inte att det är gatan som håller dig
på vägen
tro inte att det är en kropp
med kärlekskratrar
och svarta hål till bröstvårtor
som matar dig
med den skit
du sedan pressar in
i någon annan jävels skalle



var gång jag tänker på dig

ser du ut som en seriefigur
dina armar
sladdrar och svänger, ett sorts svartvitt
disneymonster
som växte upp och emigrerade
till knarkkvarteren
där alla gatflickor
ser ut som din mamma
och alla kunder som din pappa,




vissa säger att livet är en dröm
att döden
är att vakna

jag säger att inget av det här
någonsin tar slut

inga tomrum kvar

allt är en rullande text utan återvändo
och du är inte blind
ens när du stuckit ut dina ögon
med pennan du fick på din student

du kommer aldrig bli fri

så länge du lever här








Fri vers av Robert W
Läst 535 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-09 18:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
kanske är vi alla varandras horor
och det bara är priset som skiljer oss åt
ibland står valutan inte i proportion
till kronor eller aktier
2007-09-09

  Maria Zena Viklund
mycket fint diktat, gillas!
2007-09-09

    eventualiteter
oj.

jag kunde inte släppa den när jag började läsa, den är underbar, alla formuleringar, och ändå är den så hemsk.

\"du kommer aldrig bli fri

så länge du lever här\"

wow. <3
2007-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W