Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varsamma händer som smeker små saker


numera samlar jag på små saker
bara för att dom är så vackra
jag vill smeka vackra saker
med längtans händer

förr i tiden samlade jag på stora saker

tungsaker som ville jag lyfta
ett bevis på min styrka
ville jag bygga sandslottet
klockan före tidvattnet

bara därför
att tidvattens månader
rämnade i spåren efter havsguden
när dina nakna fötter
lämnade mej
spårlöst

nu för tiden samlar jag inte på saker
kanske samlar dom på mej

utom när det gäller kärleken
den samlar vi på

tillsammans




Fri vers av Ronny Berk
Läst 588 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-10-24 07:21



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
när dina nakna fötter
lämnade mej
spårlöst


_______SÅ .....GULDDDDDDDDDD!
2014-04-26

  Elaine.S VIP
Att gå från det stora till det lilla,att se det lilla mitt i allt det stora och omkring alltet så finns kärleken, som man inte behöver samla på ,den samlar sig i en.
2008-03-17

    EMITSTI
Bokmärkes med kärlek:)
2007-11-01

  glittertindra
åh så vacker... med tiden lär man sig uppskatta de små tingen i livet... och skönheten i tillsammans...
2007-10-29

  Vilsen Annette-hittar vägen
Mycket vacker och härlig text.
2007-10-28

  L.byström
I all sin enkla början vandrade orden mot det största...kärleken..trevligt komponerat.
2007-10-26

  Agnes B* Lörinczi
Vackert, fin i dess innerlighet och ömhet....jag har alltid tyckt att stora saker är begränsade i sin storlek, medan små saker är gränslösa i sin perfektion, vilket denna din dikt nuddar vid.
2007-10-24

    *Zenobia*
små saker

gjorda av och med

kärlek

förlorar aldrig sitt värde

saker att minnas

ovärderliga
2007-10-24

  Tini Tut
Så vackert och titeln sätter sig i mig.
Varsamma händer som smeker små saker.
Applåd......
2007-10-24

  Maria Zena Viklund
ja som att hitta hem håller med, det lilla blir det stora, fridfullhet, vackert skrivet!
2007-10-24

  SusanneStrömstedt
Väldigt vacker poesi Ronny!!
2007-10-24

  devilsangel
bilden förför mig direkt...sen kommer texten där som är så vacker...samlar på kärleken tillsammans...finsaker som du brukar säga :))
2007-10-24

  ÅsaLena
Att värdesätta det verkligt värdefulla tar en livstid att lära sig...
2007-10-24

    Maria Malm
Samlandet som fortsätter, men förändras med tiden till det som är viktigt.
2007-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk