Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reverb


nikotin


cigarettglöden i mörkret
pappershuden
som brinner upp

blottar aska
ett vittrande skelett,

någonstans att ligga ner
jag behöver

en stängd dörr

tusen trådar
ett täcke av sammet

du ser mig
i närbilder,
håret som tränger ut ur hakan
blicken som flackar

behöver ligga ner,

känna
någonting

något
självklart,

du ser mig
i närbilder,
och mellan sprickorna i mitt ansikte
ser man mina tankar

och jag
funderar på vägen jag går

vem som bestämmer

mina
gener

föreställningar
hopp

och misslyckanden


och rökringarna skjuts ut
för att försvinna

ungefär som oss
nej,
precis som oss

lösas upp i atmosfären

åh

du kan se det
hur vi
svävar
mot döden

du


tänk på mig

tänk på mig nu,
vem jag hade
kunnat vara

om jag nånsin lyckats
bryta mig loss

men du ser bara
vad dina ögon
orkar

aldrig bakom bilden
aldrig under orden

och allt kvar sen;
askoppens trötta erfarenhet
bakfyllans slitna
klyschor

en dikt
som inte säger något

en författare
som inte vågar skriva


en klang från en ton

sorgligt
vemodig och skör

du kommer att höra igen

och
igen

och igen









Fri vers av Robert W
Läst 876 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-09-16 18:37



Bookmark and Share


    fina
snubblade in här...o läste...en talande text..verkligen bra..kram
2008-01-05

  Sometimes_Always
Inledning trollbinder direkt och tvingar mig att läsa vidare.
Naket vemod och vacker ordmagi.
2007-09-18

  Anna Frölander
jag tycker verkligen att detta är bra, alltså. Du har ett eget sätt att skriva, vet ej riktigt vad det är (måste nog läsa mer av dig) men du når verkligen fram med dina ord och det finns en mjukhet som gör att man är ett med texten, det går liksom inte att komma undan. Jag läser igen och tycker att detta är rasande bra! Har svårt för att plocka ut nåt, men om jag måste så skulle det nog bli:

\"du ser mig
i närbilder,
håret som tränger ut ur hakan
blicken som flackar\"

och det här

\"du ser mig
i närbilder,
och mellan sprickorna i mitt ansikte
ser man mina tankar\"

och förstås

\"en dikt
som inte säger något

en författare
som inte vågar skriva\"

Ja, du ser, så här skulle jag kunna hålla på!
2007-09-17

    Oprofessionell
fyfan vad bra du är egentligen

\'\'och allt kvar sen;
askoppens trötta erfarenhet
bakfyllans slitna
klyschor

en dikt
som inte säger något

en författare
som inte vågar skriva\'\'

brabra
2007-09-16

  am
precis just här. känns så överdrivet självklart för att komma ihåg det. precis som det är. du skriver fortfarande helt otroligt tilltalande och intressant.
2007-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W