Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett samtal mellan en västerlänning och en buddistmunk - en fin gammal liknelse jag hörde en gång.


En liknelse om kärlek


Västerlänningen
klagade på
kärleksbristen
mellan människor

Buddistmunken
tittade allvarligt
på honom
och sa:

- Tänk dig att du tar en näve sand i handen

Ja sa västerlänningen

- Sedan knyter du handen om sanden och vad
tror du händer undrade buddistmunken

Hm sa västerlänningen - jag vet inte

Buddistmunken gav västerlänningen sand i handen
och bad honom göra som han sagt

Sanden rann ut genom den knutna handen och
västerlänningen såg förvånat på buddistmunken
för han förstod inte avsikten med övningen

- Så är det med västerlandets syn på kärleken
Ni tror att ni kan stänga in den och ha den kvar
Ta nu en näve sand igen så ska du se sa munken

Det gjorde västerlänningen och munken bad honom
att öppna sin hand

Nu förstod västerlänningen vad buddistmunken
menade och han tänkte på detta under resten av sitt liv





Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 1509 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-12 07:47



Bookmark and Share


  Rosmarin
tack för en klok berättelse!
2007-09-12

  charlotte hedendahl
Underbar symbolik! Kloka ord att ta till sig!
2007-09-12

  Michaela Dutius
Fin dikt med bra flyt och härlig symbolik
2007-09-12
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP