Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som när tiden tiger om hösten



tiden som talade om hösten
tystnade

när dina ögon log om våren
lustknoppande

glittrade om vintern
kylslaget
snögloppande
isbrännsnjutande

blomsterbäddade om sommaren
som vore den för evigt prunkande

när tiden skvallrade om hösten
lättade du mina dystersvepta klädnader
förde mina räddhågset trevande tankar
genom dimmor av svårnader
strax före älvatiden

då tystnade tiden som talade om hösten
och log
som vore den våran




Fri vers av Ronny Berk
Läst 418 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-09-25 07:35



Bookmark and Share


  Carin
Mycket vacker, speciellt den sista versen \"då tystnade tiden som talade om hösten och log som vore den våran\"!
2007-10-07

  jasminflowa
otroligt skön måste jag säga.
2007-09-26

  Maria Zena Viklund
perfekt titel o text i fullkomlig harmoni, bokmärker!
2007-09-25

  Annette Andersson
Underbar text som sjunger av egen melodi. \"då tystnade tiden...\" - underbart uttryck.
2007-09-25

    Maria Malm
Känsla av vår som räcker året om, tiden som får vara tyst..fint
2007-09-25

  SusanneStrömstedt
Du skriver vackert Ronny!
Ingen ska komma med konstig kritik på detta iallafall!
2007-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk