Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dina läppar lovade att smälta före istiden



före istiden
lovade du smälta tjälen som ryser mej

med blodfyllans läppar
före skymningen som rodnar

men nu har natten redan mörknat
bleknat den skära horisonten rämnat
med det tveäggade svärdet snittat
krampaktigt handhållet slidan

driver du isen som skaver
mina klippors bara kroppar
under ytan
som längtar efter skälvande läppar
rämnar köldslagna bojor
isbergs bestigan

smeker du med blodfyllans läppar
leker som vore före istiden
men bara under ytan

men; du lovade ju




Fri vers av Ronny Berk
Läst 515 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-10-27 16:40



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Funderar kring diktarjagets krav på det löftet som aldrig infrias, och över om isen ligger bepansrad och hindrar insläppandet av de livfullt blodröda läpparna av tid och drömmar, väntan på Liv, i Parmafrost. och det här är tredje försöket att kommentera, men då fan cashen tömmer alla mina data hela tiden så är jag snabb nu som fan med ett: Is och Eld.
2007-11-04

  glittertindra
läser in frustrerande längtan i denna...
2007-10-29

  Vilsen Annette-hittar vägen
Oj vilken härlig känsla!
2007-10-28

  Anna Nickolausson
ger en underbar känsla
2007-10-27

  Last Word Spoken
Väldigt vackert!
2007-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk