Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsviktigt

 

 

 

Poesi är så Viktig, 

 

så oerhört viktig

 

på grund av att det är så meningslös.

 

..............

 

"Effektiva människor skriver inga dikter

 

dem gör saker istället,

 

dem jobba,

 

dem bygga

 

I vilket fall som helst ha dem ingen tid att slöser

 

på reflektion och meningslösa ord."

 

 

"Du leva i en drömvärld" säger du

 

med förakt i ögonen.

 

Jag ha inte sett din förakt förr

 

och det oroa mig något,

 

"Det måste försöka sätta ord på sen," tänke jag högt

 

 

"Det är precis det jag prata om" säger du

 

"Vaddå sätter ord, vi kolla på TV istället

 

Vad fan är det med dig

 

sen är det trädgårn som behöver fixas

 

Vad fan får dig att tror du ha råd till att skriver idag?"

 

 

"Men jag ha inte råd till att inte skriver idag" tänke jag högt igen

 

(jag måste försöker slutar med det)

 

 

"Men du, ska vi inte göra nåt istället?

 

Nu när vi är lediga ihop för en gångs skull,

 

Vi behöver gå och handlar ju."

 

 

Nu svävar jag iväg igen

 

för här ha hon en riktig bra ide,

 

 

"Jag kan skriver tjugo dikter 

 

på små papperslappar och lägger i dem

 

i cornflakes paketerna i hemköp, 

 

folket kan få haiku till frukost ju."

 

 

"Du är sjuk."

 

säger du och vänder.

 

 

Kanske det, tänke jag, men jag hoppas det är obotlig.






Fri vers av Lucius
Läst 208 gånger
Publicerad 2007-09-13 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lucius
Lucius