Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar från en litterär rookie


Vem får kalla sig poet?

inte djup
inte svart
inte intellektuell

någonting driver ändå på
som ett munfuktigt illamående
jag kräks
men det kommer bara ord

osorterade
felstavade
inkonsekventa

men de är mina
och de är menade

jag smakar på dem
tar sedan ut dem ur munnen och stirrar på dem

innanför fasaden
vaknar en obändig lust
jag sticker in fingrarna mellan bokstäverna
och trevar efter mening
håller
leker
smeker
längtar efter att de ska smeka mig tillbaka
vidröra hemliga gömmor
och göra mig levande

……………………

när vi älskat klart
orden och jag
vill jag visa min förälskelse för världen
glad
blyg
stolt

rädd

upptäcker att jag
balanserar på självtillitens slaka lina
mellan stryk och acceptans

borde inte längtan räcka
?




Fri vers av Tabes
Läst 435 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-15 23:32



Bookmark and Share


    forskaren
JO, och dina ord längtar oss
och vi dem
och din längtan!
2008-02-04

  Göran P Rödholm
Kreativt om det kreativa. Just så är det.
2007-11-17

  glittertindra
den här var bra... fascinerande när du förkroppsligar orden.. :)
2007-10-14

    Bim
..hur har jag kunnat missa dig? Det här faller mig precis i smaken.Hälsn.Bim
2007-09-27

  Maria Zena Viklund
jo längtan räcker absolut!
2007-09-26

  Stardust VIP
Skriv, bara skriv! Dina ord kan falla som regnet för en törstande i öknen. Fortsätt så!!!
2007-09-25

  Michaela Dutius
Precis så är en poet-så du uppfyller kriterierna
2007-09-18

    Issand.
mycket härligt första del!
2007-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Tabes
Tabes