Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nionde oktober

 

 

 

fem dagar kvar till snöfall

    det gör mig ingenting

det är den lugna tiden

    när allting kommer kring

 

då dämpas döda syner

    av vinterns bröllopsskrud

då dövas sommarns skugga

    då blundar alla ljud

 

då smakar luften grånad

    då doftar ute bränt

då renar kylan kroppen

    från nakenhet den känt

 

då finner sinnet vila

    i flingors vita vals

fem dagar kvar till snöfall

    det gör mig inget alls

 

 

 

 




Fri vers av Tabes
Läst 661 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-10-10 12:29



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Läste den igen idag, ungefär ett år sedan den skrevs. Finstämt på ett aktuellt tema.
2009-10-03

  sister mary
Väldigt vackert och följsamt om snö och kyla. Påminner mig om att följa årstiderna och leva lugnare och vila under snötäcket.
2009-01-08

  glasblåsarblå
underbar! åh vad jag tyckte om den här. skulle man kunna sätta musik till

"då smakar luften grånad

då doftar ute bränt

då renar kylan kroppen

från nakenhet den känt"

mysig mysig mysig! åh vad glad jag blev! tack för god läsning.
2008-12-10

  Mr. Andersson
vackra ord och känslor, lugnet
2008-11-30

    © Birgitta Wäppling VIP
Näst intill melodiöst flödar rytmen i denna dikt.

En dikt som sprider ro omkring sig och läsglädje.

Applåder!
2008-11-28

    Bim
...fem dagar kvar till snöfall.........och sen,-hur har det blivit;-har sinnet funnit vila och blundar alla ljud.Läser din dikt med stor respekt för dig som människa och skribent!
2008-11-20

    Al Lanzon
Fint!
2008-11-12

  Maria Zena Viklund
Mmm härlig rytm och fina bilder!
2008-11-10

  Göran P Rödholm
En ferlinsk innerlighet och naken känsla här. Nog skulle gamle Nisse kunnat skriva den här. Snyggt också med den brutna vänsterkanten, som singlande snöflingor.
2008-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Tabes
Tabes