Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

leva med depression (sonett)

 

 

På himlen lyser längre ingen stjärna
och svalda är de oskuldsfulla skratten.
Nu jagar Ångest sömnen ut ur natten
och ingen vill om mänskobarnet värna.

Det svarta djupets ondskefulla tärna
förgiftat nådens livgivande vatten,
befläckat och förnedrat kärleksskatten
och hjärtlöst krossat framtidslängtans kärna.

Det är för evigt samma tomma fråga
vi fåfängt till oss själva pläga ställa:
- Har livet dock ett syfte bortom kvalen?

- Man vänjer sig vid dygnets grymma plåga
där ömsom leda, ömsom ångest gälla
och därför går vi vidare i dalen.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Tabes
Läst 400 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-21 22:37



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fantastiskt fin sonett.

Applåderar länge och mycket.
2008-04-24

  Maria Zena Viklund
en fantastisk sonett, snyggt fångat!
2007-09-26

    BetweenTheLines
snyggt med ståtliga formuleringar

ett litet pet bara:jag skulle skriva livbegivna/livbeskänktna istället för livgivande som inte funkar så bra rytmiskt
2007-09-26

    Porslinsdockan
Jag mår som du, jag känner med dig...
2007-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Tabes
Tabes