Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dö lyckligt

Med spritflaskan i handen. Cigaretten med glöden i munnen vinglar jag fram .
Tårarna rinner. Kvistarna skaver mot ärren på armarna .
Det är kallt . jag sätter mig ner med ryggen mot ett träd .
Tar en klunk av spriten. det bränns i halsen .
Jag tänker på dig och tiden vi hade. Jag bara gråter mer och mer .
Hör fortfarande pratet och musiken från festen. Jag tittar mot huset samtidigt som jag tar upp en rakhyvel .
Jag sätter den mot armen och drar. Jag lägger mig ner. försvinner en stund.
Jag ser ditt ansikte. Huvudet snurrar runt, runt .
Hör ljudet av skrik. Ser dina ögon. Jag ser rädslan i dina ögon.
Hör ambulansbilen. Du skriker på någon. Jag sluter ögonen. Jag fick det som jag ville.
Jag fick dö i dina armar.




Fri vers av Wirginia
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-22 22:58



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Så kraftful och utlämnande! Älskade de två sista meningarna!
2007-09-22

  Gawain
Självmordspoesi är inte min starka sida, men den här måste jag säga avviker från normen. På ett genomgående positivt sätt, rent poetiskt.
Du målar fram bilden, känslan så kärnfullt och starkt. Hela bildspråket, känslan den genererar. Du ger händelseförloppet liv på ett väldigt övertygande sätt. Trots, eller kanske tack vare, att den slutar med;

\"Jag fick det som jag ville.
Jag fick dö i dina armar.\"

Vem överlevde att berätta med sådan övertygande närvaro...

*applåd*
2007-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Wirginia