Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reseskildringen från en kanotfärd före isläggningen...till min själs njutning och kroppslig båtnad... ...


som strila strömmar av livs kvalitéer



som lystnat ur dimmors svepor
rasslar vindstillade vassar
medströms forsrikligt
så blänkstillnat
lugnvatten

älvariktat
mot skymningen

smeker stillsammets vikenvatten
med förpaddeln
som vore det tunglekar
i källan som savar

den skönaste formen
av människors framåtskridande
livs laguna stillnader
omsluter atollen

blänkbart ytskiktade bärkrafter
andlösa vidsträckor
tanketider
glider
mot skymningen








Fri vers av Ronny Berk
Läst 566 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-11-04 15:41



Bookmark and Share


  Marita Persson
Jo, det var nog en miss att inte sjösätta kanoten i år men i vinter ska jag renoverad den klart, SÅ Nästa sommar DÅ minnsan, om ett år ska du få läsa dikter så du baxnar, kanske...
2007-11-10

  issac.a.m
Underbart...
2007-11-07

  © anakreon VIP
Snyggt och vackert!
Carl-erik
2007-11-06

  Sometimes_Always
Undrbart bildspråk, du målar verkligen med orden...
2007-11-05

  Inkarasilas
Det är någon form av magi över orden som vindlar sig genom vattnet med mig som läsare, språket så insnurrat i siden, och sinnlighet
2007-11-05

  devilsangel
Fantastiskt vackert, som inger ett absolut lugn i själen.Liknelser med vatten och båtar, så fint och rogivande
2007-11-04

  isabel louise
vackert
2007-11-04

    Maria Malm
Ett stilla framåtskridande i fin miljö.
2007-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk