Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

storheta tankar skuggar orden före gryningen



du väljer själv din verklighet
sa hon
som sidenfjärilen väljer sin kokong
för tryggheten

eller våghalsens
som fladdrar till mörknadens nattskiften
krossas mot rutan där ljuset förleder
som vore det kärlekens

till rödhets förblödan

men betrakta den inte
med ditt spefulla leende
som vore den förlupen

om du inte söker före gryningen

jag väljer din verklighet
nästan
viskar
jag
ohörbart

för du får mej
att välja
vår




Fri vers av Ronny Berk
Läst 533 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-10-22 16:50



Bookmark and Share


  VITRIOL
Hur vackert som helst och människovarmt fint i sitt avslut.
2007-10-24

  Tini Tut
Att välja vår...Så ska det låta....
2007-10-23

  isabel louise
underbart vackert poetat! jag bara måste bokmärka :)
2007-10-22

  Maria Zena Viklund
jösses nu hänför du mig igen med dina vackra rader, applåderar o bokmärker!
2007-10-22

  devilsangel
Blir ständigt förstummad av dina vackra liknelser..Du är en sann poet min vän och detta sparas
2007-10-22

  Agnes B* Lörinczi
många bilder, många tankar många känslor och alltsammans till en vacker poesi, honung för hjärtat
2007-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk