Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har en vän som är 84 år. Och när jag träffar henne tänker jag att om jag skulle bli så gammal önskar jag att......Hon är min förebild!


Tillägnad Birgitta


När vi skojade om att
du var vårt orakel
var det inte
enbart på
skämt

Det är inte mycket du inte
omfattar och om du går
bet tar du alltid reda
på det även om
det går en tid
så kommer
det en
dag

Med dig kan jag tala om hur
livet känns att leva utan
sin älskade i ensamhet
utan den kärlek man
dagligen gavs och
nu inte längre
existerar
eller....

Du förstår precis vad jag
menar när jag berättar
om hägern - och sa
tröstande att den
nog flyttat som
hägrar brukar
utan någon
enstaka
som är
kvar

När jag berättade om att
hägern kommit gladdes
du med mig och just
att du förstår gav
en påminnelse
om vikten av
att lyssna
som du
gjort

Jag är mycket
tacksam och
väldigt glad
över att
just du
är min
vän

När dagarnas ensamhet
hårdnar ska jag åter
tänka på att om du
har klarat det så
länge bör jag
kämpa ett
tag till -
ett tag
till.....




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-28 13:24



Bookmark and Share


  Rachel Roth
fin vänskapsdikt...och välkommen tillbaka!
2007-09-28

  Nicklasb
En riktigt varm dikt framförd på ett coolt sätt.
2007-09-28
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP