Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Några väl valda ord. Från en väldigt vis man. Och om ni inte förstår storheten i orden, så är det för att ni helt enkelt inte befinner er på samma höga nivå som mig, med det inte sagt att ni är dåliga... Bara mindre världsbäst...




Leende, Glädje och Lycka

 

Om jag så skulle vakna en dag, med en fylld Coca-Colaflaska, en Marabou chokladkaka och ett strålande solsken bredvid sängen, så skulle det i sig inte vara tillräckligt för att göra mig långvarigt glad. Visst, jag skulle reflektera med glädje över dessa saker, men i slutänden skulle jag ändå bara kliva upp och ställa mig i duschen som vanligt. Varken mer eller mindre glad.

Om jag däremot hade vaknat upp på en madrass bredvid min första riktiga väns säng. Och min första syn hade varit hans ansikte med en vänlig, lycklig min. Då hade vi kunnat jämföra det med riktigt glädje. För det hade jag kunnat leva på ett par dagar efteråt.

Om jag då efter denna händelse dessutom hade haft kvar vänskapen, och jag hade fått se denne person le och vara lycklig, så hade det definitivt kunnat dra ut på lyckan länge.

 

Förstås, vi alla vet ju att inte ens då skulle jag vara för evigt lycklig. Inte ens om jag hade den vänskapen och han var lycklig, resten av mitt liv. Det skulle helt enkelt inte räcka. Så efter ett tag skulle jag bli tvungen att hitta något mer att förgylla min dag med. Till exempel kärlek.

 

Men just nu lever jag i nuet. Och kärleken finns där framme någonstans, men det är ett tag kvar. Kanske dagar, kanske veckor eller rentav månader. Så jag låter den stanna där framme tills jag kommer fram dit. För nej, jag väntar inte på kärleken. Kärleken väntar på mig.

Och vem behöver kärlek då man har världens bästa vän? Då man inte behöver något annat för att vara lycklig?



Övriga genrer av Nico Zasha Kroik
Läst 588 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-29 22:37



Bookmark and Share


  Kim Alexis
Jag log större och större ju längre jag läste och när jag nådde de sista raderna började jag faktiskt gråta. \"Jag väntar inte på kärleken - kärleken väntar på mig.\" Den här texten förgyllde min dag och det finns mycket jag skulle vilja säga om hur bra den är. Men jag hoppas att mina tårar och en applåd från djupet av mitt hjärta ska räcka för att du ska förstå hur mycket jag tyckte om den.
2007-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Nico Zasha Kroik
Nico Zasha Kroik