Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är en dikt jag skrev när jag satt och väntande på telefonsamtal på arbetet. Jag och en kollega satt och skrev tramsdikter via e-post till varandra och denna kom fram. Det här var det minst tramsiga och mindre tramsigt än annat jag publicerat.


Ett brev från en metaforisk säl

Är detta vad som blev av mitt liv?
En soc-kärring som lika gärna kunnat heta Siv

Olycklig in i min ryggmärg
Inte en enda del av mitt liv är i färg

Som en television från 60-talet
Eller svart som botten av havet

Lyssnar på ABBA för att känna pirret igen
Men det blir aldrig bättre egentligen

Det här trasiga skalet av en människa
Sonen som är en kopia av sin farsa

Han kommer aldrig bli som ni andra
Honom kommer ingen någonsin att klandra

Lika mycket som han klandrar sig själv
Nedvärderande ord, bara gapa tugga svälj

Fast jag befinner mig i världens bästa land
Ligger jag metaforiskt på en strand
En tragikomisk och klubbad säl
Farväl




Bunden vers (Rim) av Nico Zasha Kroik
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-06 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nico Zasha Kroik
Nico Zasha Kroik