Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
NU mina damer och herrar, nu kommer min längsta novell som handlar om ... Tja, låt mig säga att den handlar om en tjej som tar ett beslut som förändrar öden och liv.


Livets Resa - på några dagar [Inledning]


Erfarenheten gör Människan
Glöm aldrig det


Tillägnas

Nico Zasha Kroik
Som tack för inspirationen och
den första historien


Sofia Nilsson
Min allra närmsta vän
Någonsin

Och till många fler än vad jag kan skriva här …


Alla namn är ändrade på grund av aktning
för deras privatliv
Alla människor finns i verkligheten utom Mattias och Henry




Inledning

”Att börja med en inledning är bra,
för då vet folk i alla fall att man har börjat.”


”Lev väl, Pia”, sa Viola där hon stod på Centralen i varma majmånaden 2007.
Pia såg på Violas lätt runda ansikte med axellångt blont hår inramande och svartmålade läppar. Pia undrade för sig själv vad Viola menade med det, hon brukade inte säga det. Hennes ansikte verkade … sorgesamt men samtidigt bestämt, att hon skulle göra det som komma skall vad än det var. Hon var klädd som vanligt det vill säga svarta eleganta mjuka byxor och ett linne under en militärjacka och som pricken över i: et en militär färgad keps som var köpt i London under påsklovet det året. Men hon hade en svart bag med sig.
Pia sa inget utan nickade leende innan hon kramade Viola som kramade hårt tillbaks, den kramen kändes på något vis slutgiltigt.
Hon vände sig sedan om och gick därifrån men en ryslig känsla tvingade henne att vända sig om, Viola stod där och såg efter henne. Pia vinkade och Viola vinkade tillbaks, den scenen med Viola med de svarta läpparna stående vid ringen med den svarta bagen vid fötterna med ena armen höjd till ett hejdå skulle för alltid sitta fastklistrat i Pias minne…
Och Pia skulle för alltid ångra att hon inte hade sagt något mera…





Prosa (Novell) av Skymningens Miia
Läst 911 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-02 19:52



Bookmark and Share


  Lollan_
Jaa verkligen, den här inledningen gjorde mig intresserad och vill ha en fortsättning, som jag ser finns :) det ska bli hur jättekul som hekst att läsa, för av inledningen att döma är det något bra. Bra känsla, närvaro och man fastnar verkligen, nu ska jag läsa fortsättningen!
Kram!
2007-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Skymningens Miia