Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Read and enjoy och kommentera gärna


Kärleken och Döden eller Lögner och Livet


Homo- och bisexuella pojkar och flickor som växer upp i homofientliga
familjer kan bli utsatta för så kallt hedersrelaterat våld.


Slag
Åter slag
Skriker
av smärta
i kroppen
och hjärtat

Varför?
För att de inte tycker om den jag är

Tårar
ursäkter
de hjälper inte
mot
glimten i mina föräldrars ögon

Glimten
av Hat
för
den jag är
för
Sanningen

Allt detta för kärleken?


Det har förekommit att homo- och bisexuella personer mördats av sin familj.

Detta är min grav
min dödsdom

Jag ligger här nu

Det är kallt
men jag blir varmare

Regn faller ned på mitt ansikte
fast
några smakar lite salt

Ligger här på asfalten
jag kan inte resa på mig

mina ben vill inte lyda mig
eller ...
de kanske inte kan

jag vet inte
allt jag vet
är att jag såg min familjs bil komma mot mig
innan
allt blev svart

Åh
vad ljust det blev

...


Människor har även begått självmord för att de inte varit heterosexuella och därigenom varit en ”skam” för familjen.

"Jag älskar dig Alex
Det är den bistra och sura sanningen
och den andra är
att jag ändå aldrig skulle överleva det

aldrig överleva min familjs avsky
samhällets avsky
aldrig överleva den avsky du måste känna för mig

Lika bra att få ett slut på det Nu.

Det är redan tillräckligt svårt ändå"

Det är ur ett brev till mig
från en kille jag kände

Men han hade fel
jag avskyr inte honom
jag älskar honom

Och han dog


Det har hänt att ungdomar har tvingats fly från sin familj eftersom de utsatts för hot och påtryckningar att ändra sin sexuella
läggning och livsstil


Jag sitter vid gatkanten

Ni kanske undrar varför

Svaret är enkelt
om jag inte hade rymt
kanske jag till slut skulle ha gett efter

och jag vill aldrig ge efter
inte för det de utsatte mig för

Nu kommer maten
och ett leende
Mitt hjärta bultar för honom
och jag vet
att hans bultar för mig
Det bevisar han genom att lämna mat åt mig varje dag
med ett leende

Familj?
jag har ingen

Gatan är min familj
den bryr sig inte om vem jag älskar




Fri vers av Skymningens Miia
Läst 508 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-21 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skymningens Miia