Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sluter snäckan sina löften till havet

som om månen vore sanden
virvlar i ökenstormar före skymningen
svepor som hägringars oskulda oaser

som om stjärnan vore klippan
att spränga i fallmosor
klänger som fagra löftens lianer

som om solen vore pärlan
alla grynnor som sluter snäckan
flödar floden sin längtan till havet
de blå bergen som smyckar horisonten

som om du vore solen jag längtar
klippan som klänger löften
sluter mej om snäckan
flödar flodens venus
bottnar i pärlan
jag smyckar
längtar
vår

för du är sidensolen jag längtar
du är snäckan som pärlar
grynnan som flödar

oskuldens









Fri vers av Ronny Berk
Läst 547 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-10-11 07:11



Bookmark and Share


  alvan
Vilka härliga ord, så sköna och vackert betonade! \" Du är sidensolen jag längtar\"... så man smälter!
2007-10-19

  Maria Zena Viklund
mumsar in dina ord smakar så gott!
2007-10-12

  Mari N
Så innerligt vacker. Rör djupt i ens själ.
2007-10-11

  devilsangel
Otroligt vackert, jag finner inga ord...
2007-10-11

  glittertindra
fantastiskt vacker text.. :)
2007-10-11

  Lena K Nilsson VIP
Mycket vackert...ja, varje ord...
2007-10-11

  isabel louise
njuter :) väldigt vackert snickrat!
2007-10-11

  Agnes B* Lörinczi
Vem är din musa? Kan jag få låna henne en dag? Att hon kan få dig till sådana rader....hm men visst är det ju e.g. din förtjänst att man tom kan blir förälskad av naturen av att läsa din text. Tycker om hur du gör Måne, Sol, stjärnor till mycket mindre enheter. Månen sand, Solen pärla stjärnan klippa.....och allt detta är hon i slutet...och då får dina ord som pärla, klippa osv mycket större effekt än annars...och att bara bli benämnd snäcka betyder så mycket mer.....
finfin njutning
2007-10-11

    Maria Malm
Blev förtjust i titeln, njuter av denna. Fortsätter sen skriften i samma sköna stil.
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk