Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I alla mina böner


I alla mina böner
ber jag om levnad.
All min längtan
förvaras
mellan mina knäppta händer.
Amen.
För att vara säker -
Amen igen.

I alla mina böner
ber jag om skoning.
Om ett änglabarn
i min änglaboning.
Mina knäppta händer
kysser jag.
För att vara säker -
så kysser jag dem igen.

I alla mina böner
ber jag för allt som växer.
för det sägs ju
att det som gror
är livet -
dödens bror.
men att det vissnar
lär vi oss aldrig.
och för att vara säkra -
Amen igen.




Fri vers av Bror
Läst 1017 gånger
Publicerad 2005-04-24 02:02



Bookmark and Share


  Nettisch
åå fin dikt :)

"I alla mina böner
ber jag om levnad.
All min längtan
förvaras
mellan mina knäppta händer.
Amen.
För att vara säker -
Amen igen."

gillar den skarpt :)
2006-04-10

  Marlene Anna Linnéa
åh, så fint!

"All min längtan
förvaras
mellan mina knäppta händer.
Amen.
För att vara säker -
Amen igen."

för att vara säker... mmm, det gillar jag.
2006-04-09

  tonsoku
såå snyggt! you've got a way with the words! fantastiskt..!
2005-10-23

    popoffer
har du gjort om den här dikten? för jag känner nästan inte igen mig.. eller är jag ute på helt fel spår?
2005-10-20

    Marlou
oj,oj,oj! herregud, så bra!! Jag vill bara läsa den igen och igen och igen...... en klar favorit! Tack för dina ord.
2005-09-10

  kanelen
Vilken rytm du fått till här...i upprepningarna, i de olika bönerna....även om man inte tror på gud så tror man på DEJ!
Underbart!
2005-05-06

  choralone
Vackra ord:-)
2005-05-04

  Gizela Svensson
Me like! Jag är emot religion men för en tro, att alla ska ha sin privata tro. Och det är så jag uppfattar texten, att misstron är där men ändå finns tron kvar.
I tredje stycket hade jag nog ändrat två saker;
"för det sägs ju
att det som gror
är livet -
dödens bror."
Kändes bättre med radbrytning vid "ju../..att" och tankestrecket efter livet kändes givet för mig :) Bara några tips.
Utöver det älskade jag din dikt - specieelt avslutningen!
2005-04-26

  Kajsa missanpassad
Jag personligen tror inte på böner, inte på Gud heller. Men om jag skulle vara allsmäktig, så skulle jag lyssna på dina böner. :)
2005-04-24

    carimba
Vackert skrivet med upprepningar som ger den rytm, vacker tom liv och död
2005-04-24

    popoffer
jag gillar upprepningen i alla raderna, jättefin! Och vad jag har längtat efter dikterna från dig.
fortsätt skriv nu käre bror. :)
2005-04-24

  madinsane
talang, läser jag i dessa rader.
ett stilla vemod, i dessa dina böner. bra jobbat!
2005-04-24

  vissla
Vacker, stillsam, rytmisk
Det finns ett vemod som du får fram på ett fint sätt.
2005-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Bror