Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ge upp kan i sig vara en form av seger... \"Inget ont utan att det för något gott med sig\"


Ödeskväde


Efter sju djärva försök och lika många
nederlag lade han spjutet åt sidan
kastade svärdet i sjön och lade sig själv
ned att dö

men då kom dimman

ur den lösgjorde sig en hop om nio
vackra älvor dansade tjolahej tjolahopp

tre tunga tårar föll

Kroppen låg kvar men kämpen reste
sig stolt
han tog en älva till sin kärlekstunga
famn och sjöng sitt hjärtas pris

frost blev till dagg

sorglös älskade han alltsedan sin
vän, sitt nederlag och sig själv





Fri vers av Gawain VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-08 16:32



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Strålande metafor för den sanna kärleken, till vår älskade och till vårt sanna själv, som blott kan nås om vi lägger ned våra försvar.
Inspirerande skaldat, vännen.
2007-10-08

  Maria Zena Viklund
mycket vackert!
2007-10-08

  Peter Matsa
Log gott åt älvorna som dansade fram ur dimman :)

Bara första stycket skapar en otrolig mängd bilder och associationer. Snacka om att ge upp big-time hehe - skön moralisk poäng här i mustigt språk!
2007-10-08

  Marreb
..måste lägga till \"att också bli uppsökt\"...
2007-10-08

  Marreb
mm.. att sluta kriga, omfamna sin svaghet och låta sig bli berörd.. starkt.
2007-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP