Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hittar paradiskänslan när.....

Att få ha en frid i tanken är en förmån.
Det hjälper inte att utsidan är fläckfri,
om inte insidan är lugn.
Är den, insidan alltså,dessutom helt
fri från konflikt känns det som att
paradiset är nära.
Vinner man stora pengar på lotto
firar insidan triumf
eller om man är med om sexuell njutning
firar också insidan triumf,
men det är inte det som gör att man är nära
paradiset utan just om känslan är ren
och lugn.
Jag hittar paradiskänslan när
jag lyssnar på Chopin. Hans iver
att låta mej lyssna på de mest underbara
toner som kommer till mitt öra
som små vattenfall,
porlande och friska eller stilla och vemodiga
Då försvinner allt jobbigt och saker
som pockar på min uppmärksamhet och
jag kan luta mej tillbaka och öppna alla sinnen
och bara ta in utan filter.




Fri vers av mjuk
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-10 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mjuk
mjuk