Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar

Tankar är märkliga.
Vi är skapta till att tänka fritt,
men hur fria är våra tankar egentligen?
För det mesta går dom bra att styra,
men sen finns det tillfällen då tankarna lever sitt eget liv.
Går helt enkelt inte att styra!
Det är då dom blir destruktiva.
Förstör människors liv.
Man mår dåligt, och får även andra att må dåligt.
Gör att äktenskapet börjar knaka i fogarna.

Ibland lyckas man fånga dessa negativa tankar,
innan dom hinner bygga bo i sinnet….
dom gångerna kan man vara stolt!
Andra gånger kommer dom smygande,
man märker inte av dom innan boet är byggt,
då är det försent.
Sen får man arbeta hårt för att städa bort dom.

Då är det bra att ha en Vän
som kan hjälpa en att komma på rätt köl igen.




Prosa (Prosapoesi) av Tesse
Läst 309 gånger
Publicerad 2007-10-13 13:56



Bookmark and Share


  Serapis VIP
Ja, så är det nog.
En del saker klarar man kanske inte ensam, även om man gärna vill tro det.
\"Att tänka fritt är stort
att tänka rätt är större\", skrev Thorild.
Jag har alltid avfärdat orden som förhärligande av utopier (tron på ett absolut rätt).
Du gav mig en annan synvinkel.
Att tänka rätt, i betydelsen tänka så att man mår bra.
Ja, då kan även jag förstå och instämma i Thorilds ord.

Tack för det!
2007-10-13

    Issand.
fin bra text
2007-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Tesse
Tesse