Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vanligtvis förkortat R.I.P Om att möta sitt inre monster, göra upp och gå vidare. Begrav eller bli begravd.


Requiescat in pace


Det var tvivlets tomma röst som ekade
genom mina sinnen, mina minnen

samma gamla kadaveraktiga tråkighet
som gång efter annan ville göra sig
påmind för att inte falla i glömska

vilket gud förbjude vore bra

skillnaden den här gången var sättet
det liksom verkade tona ut
klinga av som om det långsamt höll
på att dö


Erfarenheter från tidigare drömmars
vanställda missfall ruttnade sakta
bort i en avlägsen del av mitt inre


Beslutet föll som av sig själv

inget storslaget mausoleum kom att
beredas deras minne, detta onda
föflutna som format mig till den jag är

blott en tyst viloplats för svunna
sorger, noga förseglad av den
ödmjuka frid endast verklig försoning
kan erbjuda





Fri vers av Gawain VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-13 16:31



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
en fantastiskt dikt som ej lämnar mig oberörd, vackert!
2007-10-13

  Mikael Lövkvist
\"skillnaden den här gången var sättet
det liksom verkade tona ut
klinga av som om det långsamt höll
på att dö\"

Ja, om man inte ger det kraft, så bara klingar det bort.
En stark dikt som klingar djupt i visdom,
och beslutsamhet.
2007-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP