Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns dom som lever för att krossa hjärtan. Det finns dom som lever för att få sina hjärtan krossade. Kärleken är ett krig.


Krigsveteran

Hon sa
\"Jag är drottningen
och jag är här för att krossa dig\"

Nattlampan stod tyst
Hela rummet såg på
när hans kvarlevor tog plats vid talarstolen
Han var en krigsveteran
med hjärtat insvept i svart polyeten
\"Jag vill stämma mig själv
för den jag är
och den jag aldrig blev\"

Gravstenen står tyst
men inskriptionen gråter mönster i snön
\"Kärleken knäckte honom,
han förlorade kriget\"

Hon sa
\"All is fair in love and war\"




Fri vers av Tim Sterner
Läst 439 gånger
Publicerad 2005-04-26 18:23



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En målande dikt om en krigsveteran - lite svår - men detta till trots så är den intressant och lyrisk
2005-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Tim Sterner
Tim Sterner