Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min älskade fick sin grav i havet utanför Pater Noster den 19 nov 2005. En dag som blev oerhört stark.....


2005-11-19 kl 12.34


Båten tuffade
sakta ut i
gråvädret
disdimman
var råkall

Vi satt mest
och grät
försökte
småprata
minnen

Kapten Janne
dämpade motorn
vi avgjorde
platsen -
molnen skingrades

Det var då
molnbanken
sprack och
hällde ut
värme och sol

Urnan med dig
sänktes.....
din hemvist nu
57grader53.7 N
11grader28.7 E

Våra blommor
guppade på
din gravplats
vi läste dikter
då plötsligt
en fågel
satte sig
mitt i
blomsterkransen

En salskrake
såg jag sedan
aldrig förut och
inte sedan

Vid kaj bröt
ovädret loss

Det här var
mäktigt sa
kapten Janne
och
ingen betvivlade
att vi varit
med om
något ovanligt




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-18 18:27



Bookmark and Share


  Hans Christian
Jag tycker om tonen i dikten. Superbra! Bokmärkt.
2009-03-17

  Erik L
Fin och berörande text.
I synnerhet gillar jag formuleringen
\"aldrig förut
sedd och
aldrig sedan\"
2007-10-18
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP