..
" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..



Flyttfåglarna I

 

Flyttfåglarna 

lämnar sitt näste

släpper taget

om vår höst.

 

Kylan når dem

i förväg över havet

berör dem

innan vi  ens hunnit andas

kväll.

 

Kanske kommer regnet

fallandes

falnandes

med deras flykt

mot söderns horisont.

 

Dunder och toner

fyller vår himmel

likt små moln

av åska

likt fallande löv.

 

Fågelskepnad

fly mot frihet

hälsa Afrikas

fjärran länder 

ifrån mig.

 

Lämna mig i värme

blid kärlek

när snön lägger sig

inom oss

än en gång.

 

 




Fri vers av Skosnöret
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-18 16:46



Bookmark and Share


  Söder
En skön och vacker höstdikt.
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret