Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vardagsdikt för att hålla humöret uppe


Dammelefanter av hundpäls

Gubben använde snabeldraken häromdagen
Så i dag när vi kom in efter promenaden
Låg de där
Stora tjocka korvar av päls de har storleken av en elefant

Så det måste ju vara dammelefanter
Mammutarna blev utrotade på sin tid
Problemet kvarstår inte med dessa
De är inte alls utrotningshotade
De ynglar gärna av sig

I början är de bara små som dammöss
sen, om det får stanna tillräckligt länge,
under någon möbel
växer de snabbt till sig till elefantstorlek

Jag tror de trivs bäst under sängen

I alla fall hemma hos oss




Fri vers av lilla t
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-20 00:04



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Fantastiskt fantasifull, fabulöst fenomenal !
2007-11-01

    undefined
haha, mitt humör steg av den här dikten, stämmer så väl överens med mitt rum :) Bra skrivet !
2007-10-21

  sister mary
Dessa djur känner jag väl...:)
2007-10-20

  Leif Furstedt
Vackert, vardagligt... :)
2007-10-20
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t