Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

giljotinen


Lagens tunga giljotin
kräver perfektion
hugger med sylvass klinga
för misstag finns ingen pardon

\"Du håller inte måttet
du måste döden dö\"
Skräcken flåsar den i nacken
som inte är redo att ta adjö

I ögonblicket klingan faller
det plötsligt står förvånande klart
Domen har utförts, skulden är betald
den dödsdömde har fått en ny start

Någon klev in i hennes ställe
tog straffet hon skulle fått
fri från lagens krav
har hon nu fått livet på sin lott

Allt blir plötsligt som förbytt
ut i livet hon sig svingar
äntligen kan hon andas ut
bäras för alltid av nådens vingar












Fri vers av Marreb
Läst 493 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-31 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb