Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blir du änka vid 96 års ålder är det liksom kört med kärleken...




Rullatorer är inte terränggående

 

Sorgen har fastnat
som en illa kvävd upphostning
växer till en hård klump i
magen som slår rot och
tistlar slår ut ur din mun

river de händer som
mjukt försöker trösta
för orden är tomma
meningslöst nonsens

för tiden läker inte dina sår
när du mister en står det inte tusen åter
du orkar inte plocka
några midsommarblomster
att lägga under kudden

när döden hämtat din livskamrat kan du bara vänta

 




Övriga genrer av Catrin
Läst 740 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-02 15:30



Bookmark and Share


    RivQah
Det där är bara så sant... Jag har inget annat att säga.
2008-04-12

  Mats VIP
Berörande och verklig. Var fick du inspirationen från?
Bra beskrivet!
2008-01-08

  hero40
Kloka och tankeväckande ord
som applåderas!
2007-11-05

  aol
ja i det läget har du rätt förträfflig dikt
2007-11-02

  Michaela Dutius
ja då blir sorgen färdkamrat resten av resan...
2007-11-02

  Yvonne
Ja, framtiden ser inte ljus ut! Så älska får man göra medan man kan.
2007-11-02

  Jan Linderoth
Som du skriver, så beckar inte tårkanalerna igen precis!!!
Vackertsorgligtinsiktsfullt!!!
2007-11-02

  octobertragedy
vasst...\"när döden hämtat din livskamrat kan du bara vänta\" fastnar i magen och är en aning ångestframkallande. åh äntligen en dikt som lämnar mig med en känsla. applåder.
2007-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin