Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dag såg jag statsministern i veka livet och då såg jag rött, det var slipsen som satt snett på grund av att nån i trängseln på centralen sökt sno åt sig nålen av guld, men den var fastsatt på baksidan med ett gammalt tuggummi mot skjortan till


En dag såg jag skolministern gå mot rött









vilken skolminister och vilket år
det tänker jag hålla inne med
de närmsta sjuttio åren
för rikets säkerhets skull

dessutom vägrar jag uttala mig om
vad det var i flaskan som kastades
ut genom fönstret på en förbipasserande
volvo herrgårdsvagn från 1971

jag har för länge sedan insett
varför politiker knuffas fram i position
som folkvalda oavsett det är
i lillkommun eller i riksdagen

det är för att gamla såväl som nya synder
skall kunna plockas fram ur garderoben
för att sälja lösnummer av tidningar
och så förstås för avgångsvederlagets skull




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-02 23:31



Bookmark and Share


  thyra
Ja, det finns ju orsaker till allt, så varför inte denna :) Din text fick mig att le. Tack!
2007-11-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP