Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(...på farfars piano...)


Du spelar dig in i mitt hjärta

Du spelar dig in i mitt hjärta
luftgitarr på mitt bröst
får mig att kikna
drunkna i din musik
och i dig

Variationer på en sonatin
leker sig fram
trolskt, drömmande

Aldrig har vi spelat så
tillsammans, lyssnande

Då ropar vår son
väcker mig abrupt
men du är kvar
i musikens värld

Får jag komma in dit igen
när jag är klar?

Varför fråga när jag vet
att det inte går att hejda
ett ögonblick

© Birgitta Wäppling, 3 november, 2007




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1357 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-11-03 10:39



Bookmark and Share


  Yvonne F Andersson
Där "jag" befunnit sig i dikten, där vill jag vara med den jag älskar.
Darrande stämningsfullt beskriver du en underbar känsla, en underbar plats.
2012-03-08

  Mikael Lövkvist
Vad härligt beskrivet. Både lyriskt erotiskt och förankrat jordnära. Fint, och läsupplevelsen gav mig värme i hjärtat.
2008-12-27

  aol
så härligt att vara i en förtrollning man vill vara kvar i den
men du visste bravo
2008-04-08

  "Silver" VIP
En lycklig vardagssituation blir till poesi, ett ögonblick, vilket också visas i det fina slutet. Trevligt att läsa din första och det känns som en bra introduktion till ditt diktande. Musik, familj, lekande fri vers.
2008-01-02

    sunnanvind
underbara rader av flödande musik rakt in i mitt diktarhjärta!
2007-11-18

    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt om detta att befinna sig i den skönklingande värld där ock kärleken har en given plats!!!
2007-11-11

    Nattviol
när det gäller musik är jag
alltid med!
finns ingen hejd...
; ) fin!
2007-11-04

  Sofie Söderberg
Helmysig dikt! x)
2007-11-03
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP