Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sonett


ALLA HELGONS DAG 2007


Nu vill jag minnas dem som lämnat världen:
idag är åter Alla Helgons Dag,
en dag som har ett stillhetens behag
för oss som än är kvar på jordafärden.

Vi minns i grupp och vid den egna härden
och tänder ljus av mångahanda slag
som stärker minnesbild som blivit svag
och väcker alla känslorna som bär den.

Vi känner sig och vissa kanske gråter,
när det är Alla Helgons dag och höst.
Men tids nog möter vi de kära åter;

det är en tanke som kan skänka tröst,
ty allt blir ljus och frid om vi blott låter
båd’ sorg och glädje samsas i vårt bröst.

A




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 491 gånger
Publicerad 2007-11-03 10:41



Bookmark and Share


  thyra
En vacker sonett om sorg och glädje. Fint om kommande möten och ljus och frid!
2007-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP