Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\'and the endings not the same they changed it from the book\' jag är ledsen. jag vet inte vad jag ska säga. det är så overkligt.


vena cava






du öppnade
din kropp

till nya möjligheter

för första gången

när hon stoppade
sin tunga
i en annan kvinna



du,
jag känner er

jag har varit alla tre







och så handen
mot väggen

den mjuka handflatan
mot det hårda


men snart

tappar du perspektiven

din hand
blir en bajonett, kall och destruktiv


och väggen blir vävnad
blir din egen kropp





jag vet en flicka
som slutade andas

ingen påminde henne hur

och en pojke
som strök bort
damm från teven

som dukade fram lax och vin
sa att \'det här
blir fint

lugn och ro\'

men hans avlagda telefon
lurade ingen



du ser

du var aldrig så ensam

inte egentligen







och gatorna blänker

jag tänker
mest på dig, min vän
din hiv

och havet

som glittrar svart
under bron


jag tänker på blod

och ser byggnader
som torkar sakta


och miriam
talar om sin nya kärlek
bredvid mig nu

och jag säger
välkommen

till mitt andra jag

han som slutat
lyssna








och drömmen om något mer
var början

på något större för oss

som fick dig
att ruttna inifrån

och mig
att aldrig sluta skriva

att stå ensam kvar
till sist









Fri vers av Robert W
Läst 752 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-07 15:44



Bookmark and Share


  Anna Frölander
en dikt som består av flera dikter tycks det mig som.. tycker att du skriver naket och mörkt och ärligt på ett sätt som jag inte är förmögen att värja mig emot. Bild efter bild stelnar på näthinnan och jag läser igen. Som Christer säger så skulle dikten kunna sluta (om jag minns rätt):

/du ser

du var aldrig så ensam

inte egentligen/

men att då gå miste om rader som t.ex.

/och miriam
talar om sin nya kärlek
bredvid mig nu

och jag säger
välkommen

till mitt andra jag

han som slutat
lyssna/

känns ju för tråkigt..
Hur som helst så känns dina långa dikter (än så länge) aldrig för långa. Det mjuka flytet är en av dina styrkor. Och bilderna. Och känslorna. Och det svarta. Och det vackra. Du ger inspiration!
2007-11-09

  Christer Eriksson
det är allt som ofta en spännande resa att läsa dig, tycker dock att dikten tappar lite fart i andra halvan, kanske för att jag tycker att du har ett fantastiskt slut efter raderna..

\"du ser

du var aldrig så ensam

inte egentligen\"

jag tycker att du kunnatr stannat där helt enkelt, man läser ut för mycket sedan, men det är jag, bara en tanke. så betyg 4,5:a dit och lite sämre sedan.
2007-11-07

  Sländan
Oj... Blir jätteberörd av denna. Kommer inte på nåt konstruktivt alls nu... Tycker om och det gör ont...
2007-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W