Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren

Medan tvestjärtarna hoppar jämfota
Soppar jag trappen

Fyller igen alla små hål
Så mössen inte kan tränga sig på

Smäller upp skydd för fönstren
Som ögonlock för den hårda vintervinden

Kommer tillbaka när livet återvänder
Då vårvinden dig åter tänder

Luckorna slits ned
Fönstren fejas

Sätter frön
Gångar krattas

Och jag mig själv grattar




Fri vers av lilla t
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-09 13:36



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Härlig beskrivning om trivialt lokalvårdande arbete !
2007-11-12

  © anakreon VIP
Våren!
Jag längtar med dig!
Nu får man nöja sig
med silverfiskar.
Som drunknar snabbt
i vasken
när man diskar...
Carl-Erik
2007-11-09

  sister mary
En text full av vårkänsla! Känner takdroppet i nacken...
2007-11-09

    eva m h
Du är redan där, i våren!
2007-11-09
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t