Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vatten



Vi landar på en ö
och det är bara vatten och vatten och vatten
men inga vågor
bara frågor som inte kommer
om det var roligt i skolan
och middagstider och TV och långkalsonger
men jag vet inte att man skall gå in
när klockan ringer

Jag hänger på stången och snurrar
man kan göra Bollen
tills man blir yr

Man skall märka när man är ensam kvar
man skall märka det
och så skall man gå in

och man skall ha smörgåsar
och gummistövlar

och trevligt och roligt och roligt är bra
och havet och vatten och
simborgarmärke

och havet och vatten och bullar
men inga vågor
och inga vätskande frågor
inga frågor alls

bara vatten,
tack!




Fri vers av Rakel Lorner
Läst 469 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-11-10 02:20



Bookmark and Share


  Anna Frölander
najs skrivet Rakel. Det är med sådan lätthet du skriver och bilderna ligger så mjuka, om än sorgsna, i ögonen. Det slår mig hur ärligt och öppet du skriver, hur det var, hur det är.. Du skriver ur ett barns perspektiv men för mig ligger inte tyngden där, utan i hur jävla allmänmänskligt detta är, barn är inte bara barn, barn är individer, människor och egentligen är skillnaden mellan barn och vuxna inte så stor, allt finns där, vetskapen, sorgen, lyckan, drifterna och förståelsen, allt.. Nu drog jag kanske iväg lite.. så att det blir lite svårbegripligt.. men den här tycker jag verkligen om, tycker om, tycker om.
2007-11-11

  Elin R
Det är nog inte alla som kommer ihåg som du gör. Det här får mig att tänka på hur det var, hur det är kanske. Dina detaljer gör det levande, smörgåsarna och gummistövlarna. Många applåder.
2007-11-11

  August L S
Berättande om barn med en vuxen ton. Om att känna sig apart och inte riktigt veta hur allt ska vara. Och kanske en trängande tystnad och allt ska bli som det varit. Konstlade idyller, målade som fonder och inte får man kanske ifrågasätta något invant. Tänker jag. Kontra vilsenheten som då uppstår om man inte är en del av kulissen.
Som så är det en bra dikt.
2007-11-11

  sister mary
Tycker om denna!
Läser dels om en vardag där man ska förstå oskrivna regler och passa in och må bra - så att andra mår bra.

Dels om kravlös semester, oändligt vatten och lugn...eller helt enkelt en önskan om att få vara som jag är och att det duger bra!
2007-11-10

  Leif Furstedt
Tolkar mycke kyla, men det är jag de...
Vackert språk och flyt.
2007-11-10

    Bögen
Vi räds att bli för närhångna i vårt frågande, men står blinda inför vad vi åstadkommer med de frågor vi aldrig ställer...
En stark text om den tysta och omöjliga överenskommelsen mellan det självklara och det osjälvklara...
2007-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji