Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ville lyfta dig bort

Jag ville lyfta dig bort från ditt eldklot

skrämma din ångest på flykt

stävja de tankar som håller emot,

som tryggheten bort från dig ryckt

 

Jag ville rensa tvångstankars vildgräs

som slagit sin rot i dig

förena din styrka med livets kraft

och återvända med dig

 

Du avhållna kära, förlåt

för gånger jag inte kom

gråt ut din förtvivlan, gråt

i min famn, omsluten, kom

 

© Birgitta Wäppling

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 902 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-10 11:32



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Det finns sån känsla här..hur skulle man INTE kunna beröras?
2007-11-11

  Annmargreta
Glömde säga att jag tycker mycket om din text!
2007-11-10

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

Smärtsam, vacker, trösterik. Så tycker jag om dikten. Skall fortsätta läsa dina alster! Hälsar vännen fredrik
2007-11-10

  Michaela Dutius
Underbart vacker - och med en mycket tydlig omsorg och kärlek - och sorg....
2007-11-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP