Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hemingway-inspirerat.


Väntan

Görans fingrar trummar i ett ojämnt tempo mot skinnjackans fodrade insida. Ljudlöst smeker hans andra han växelvis sin nyckelknippa och baksidan av sin mobil. Andningen är tillbakadragen och ett fåtal tilltryckta rynkor har uppenbarat sig i det unga ansiktet. Den maskinrakade nacken vilat mot ett svalt fönster som kyler ned Görans bakhuvud för ett ögonblick. Jackans nedre kant skrapar mot uteserveringens caféstol. Han sväljer flera gånger i minuten. När hans kringflackande blir för en sekund faller på Domkyrkans klockvisare spänns hans armar och ben. Han tar med slutna ögon flera djupa andetag. Görans fötter står inte helt stadigt och han vajar till av en vindpust. När vinden tonat bort vajar han fortfarande. Han vänder sig till vänster vid ljudet av klackskor som pockar på trottoaren. Hans ögon öppnas, rynkorna försvinner men den spända hållningen finns kvar. Efter en blick på den 48-åriga kvinnan som passerar honom under tystnad så utstöter han en rad häftiga andetag och nu snarare polerar intensivt sina nycklar och mobil än smeker dem. Blicken skiftar fokus från gatan till Domkyrkans klocka i korta intervaller.




Prosa (Novell) av The One
Läst 534 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-14 00:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The One