ömännen står kvar" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
medans de sju sjuka sjömännen står kvar


Sjunkna skepp lastas av.

 

 

det är enklare att konversera

med främlingar

numera

 

jag fingrar och bläddrar

men hittas inte här

att reflekteras i en annan spegelbild

att andas en annans sfär

 

ger mig en vidare vinkel

och en klarare grund

gör det lättare att älska hos mig själv

när lättsamhetens kedjor 

av

tunna hinnors bekräftelse

har lastats av

 

när skeppen gått på grund 

 

jag sjunker

hos andra kvinnors anledningar

och männens

avund

 

säg mig är det

 

kärleken som blev lämnad

på andra sidan av det stora blå

i huset där jag föddes

gungandes över parkettgolvet

där jag först lärde mig att gå

 

eller kanske är endast

dessa två öppna armar en illusion

och avstängdheten

min enda reflektion

 

kanske är jag inte fylld av möjligheter

eller svar

 

om

rädslan

fortfarande

dröjer

kvar

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Skosnöret
Läst 431 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-14 01:32



Bookmark and Share


  R-M
oj va jan tycker omdehär!
2007-12-02

    Elin Sundström
Det är på ett vackert sätt du förmedlar en känsla så skör och kännade. Du besriver rädslan så fantastiskt bra. Jättefin!
2007-11-28

    Torparn
fin text,, vad tycker du om mina? hej
2007-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret